Sipariş Tahminleme Nedir?:
Sipariş Tahminleme sayesinde hangi üründen ne kadar satıldığı geriye dönük olarak kontrol edilebilir, ayrıca depoda ne kadar eksik veya fazla ürün olduğu anında görülebilir.
DİA Sipariş Tahminleme ile stoklar verimli yönetilir!
Ticaret hayatının vazgeçilmez unsurlarından biri olan çek, sağladığı olanaklarla ödeme işlemlerini kolaylaştıran bir araç. Logo Blog’daki bu yazımızda çekin geçerli olabilmesi için düzenleme sırasında uymanız gereken kurallardan bahsediyoruz. Çek nedir, çek nasıl kullanılır, çek nasıl yazılır, çek nasıl doldurulur ve çek nasıl düzenlenir gibi sorulara cevaplar verdiğimiz yazımızda çekin geçerli sayılması için yapılması gerekenleri anlatıyoruz.
Girişimci; yapılan girişim sonrasında ürün veya hizmet üreterek pazarlamasından finansına tüm süreçlerini ve risklerini üstlenen kişilere denir. Bir girişimde bulunmak önemli ölçüde bir sorumluluk ve disiplin gerektirir. Bir girişimcinin en büyük motivasyonu hayalini gerçeğe dönüştürme isteğidir. Yeni bir girişime başlamadan önce aşağıdaki özelliklerden hangilerinin sizde olduğunu ayrıca hangilerini geliştirmeniz gerektiğini değerlendirmeniz girişimcilik açısından önemlidir.
İçindekiler
1. Yaptığı işlere ve kendisine güvenir.
2. Risk alır.
3. İkna Kabiliyeti Yüksektir.
4. Tutkuludur.
5. Çalışkandır
6. Yaratıcıdır
7. Açık Görüşlü ve Esnektir
8. Disiplinlidir
9. İsabetli Tespitlerde Bulunur.
10. Kararlıdır
Domain yani alan adı seçerken yapacağınız yatırım aslında markanıza yaptığınız yatırımdır. Domain adınız SEO yani arama motoru optimizasyonu için oldukça önemlidir. Domain her şey demek değilse bile çok şeydir. Çünkü bir arama motoru sizin web sitenizi tararken domain ile site içeriği arasında bağ kurar. Yıllarca değiştiremeyeceğiniz ya da değiştirmek istediğinizde zorlanacağınız bir konu olduğundan domain seçerken iyi düşünmenizde fayda var.
Bluehost, Namecheap gibi sitelerden güvenle domain adınızı alabilirsiniz.
2020 yılı itibariyle Aylık veya Geçici vergi dönemleri olmak üzere 2 farklı tercihte bulunulabilir.
Bu tercih ancak Ocak ayında yapılabilir
– Sosyal Medya ve İçerik Stratejileri
– Google, Facebook ve Instagram Reklamları
– SEO
– Girişimciler için Linkedin
Geleneksel pazarlama yöntemlerini dijitale çevirmek, pazarda başarılı olmak için müşterilerinizin ihtiyacını bilmek çok önemli. Giderek daha fazla teknoloji odaklı olan günümüz iş hayatında, bu ihtiyaç genellikle ürün veya hizmetlerinizin online ulaşılabilir olmasıdır. Mevcut müşterileri kaybetme riskinden kurtulmanıza ek olarak, online ortamda bulunmak yeni müşterilere ulaşacağınızı garantiler. İşletmenizi diğer firmalardan farklı kılan nitelikleri kaybetmeden, satış stratejinizi dijitale nasıl taşıyabileceğinizi ve satış ekibinizi nasıl başarılı bir şekilde uzaktan yönetebileceğinizi öğrenmek için yazımızı okumanızı öneriyoruz.
İşinizi online devam ettirirken satış ekibinizi başarılı bir şekilde desteklemek için tüm ekip tek bir veritabanına sahip olmalı ve ödemeler için doğru ödeme yazılımı seçilmelidir. Ayrıca onları online konferans, video gibi yazılımlarla da desteklemelisiniz. Online satış operasyonunuzun rolü, satış ekibinizin performansını geliştirmek olmalı. Geleneksel pazarlama yöntemlerini dijitale çevirmek firmanızı yeni boyuta taşıyacaktır.
3065 sayılı kanunda matraha dahil unsurların belirtildiği 24. Maddenin c bendinde belirtilen “İade farkı, fiyat farkı, kur farkı, faiz, prim gibi çeşitli gelirler ile servis ve benzer adlar altında sağlanan her türlü menfaat, hizmet ve değerler.” ifadesi kur farkı işleminin de fatura olarak oluşturulması gerekliliğini doğurmuştur.
Yeni bir iş kurma sürecinde; sermayenizi doğru yönetmek ve yatırımlarınızı nereye yoğunlaştıracağınıza doğru karar vermek, yapmayı düşündüğünüz iş ne olursa olsun, işinizin en önemli parçasıdır. Kasa hesabı, fatura-irsaliye işlemleri, müşteri (cari), stok giriş-çıkış, çek-senet ve banka takibi gibi ön muhasebesel konularda, daha önceden bilginiz yoksa, kısa bir eğitim almak işinizi çok kolaylaştırabilir.
İşletmelerin varlığını sürdürebilmesi açısından nakit akışının doğru yönetilmesi büyük önem taşıyor. Nakit akışını olumsuz etkileyen etmenlerden biri de müşterilerin ödeme koşullarını yerine getirmemesi. Bu noktada cari yaşlandırma olarak da bilinen borç yaşlandırma devreye giriyor ve işletmenin alacak durumunun rutin olarak gözden geçirilmesini sağlıyor. Peki, borç yaşlandırma nedir?
Bildiğiniz gibi birçok firma Korona Pandemisi sebebiyle zorunlu olarak evden çalışmaya başladı. Sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğinden yüz yüze gerçekleştirilen toplantılar da dijital platformlara taşındı. Yüz yüze iletişim kadar olmasa da video konferans programları da birçok avantaj sunmaktadır.
Şirket değeri belirlemek, özel bir takım teknikler uygulanarak ve pek çok kriterin gözden geçirilmesiyle yapılan bir uygulamadır. Günümüzde büyük ölçekteki şirketlerin değerlemesi, bu konuda özel danışmanlık veren şirketler tarafından yapılmaktadır. Bu blog yazımızda şirket değerleme nasıl hesaplanır, şirket değeri nasıl belirlenir, yapılan analizlerde hangi teknikler uygulanır gibi pek çok sorunun cevabını vereceğiz. Şirket değeri belirleme yöntemlerini ayrı ayrı bu derlememizde okuyabilirsiniz.
4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu uyarınca yürürlüğe giren BES; tasarrufların toplanması, değerlendirilmesi ve kişiye toplu para ya da maaş ödenmesi esasına dayanan bir sistem olup sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısıdır. Bu yazımızda, BES entegrasyonu ile süreçlerin nasıl kolaylaştığına dair detayları aktarıyoruz.
Bir zaman dilimi içerisinde yaşanan değişikliklerin bütünü değişim olarak adlandırılır. Mevcutta bulunan durumun farklı bir duruma geçmesi olarak adlandırılabilecek değişim sayesinde yenileşme yani fark yaratma imkanları da elde edilir. Bu bağlamda ülkemizde imalat, hizmet, ithalat ve ihracat gibi her sektörde bulunan KOBİ’ler için de değişim ve fark yaratma avantajı dijitalleşme sayesinde elde edilebilir. Bu nedenle KOBİ’ler için dijital dönüşüm oluşturmak açısından da birçok farklı adım atılabilir.
İşletmeler kendi içerisinde belirli standartların göz önünde bulundurulması ile birlikte farklı ölçeklere ayrılır. Bu bağlamda öncelikli olarak hem Türkiye hem Avrupa hem de ABD’de kullanılan bazı kıstaslar, bu sınıflandırmanın yapılmasında tercih edilmektedir. Bu kapsamda işletmeler nicel ve nitel özelliklerine göre sınıflandırılabilir. İşletmelerin belirli sınıflandırmalar ile birbirinden ayrılması sayesinde kurumsal kaynak planlama sistemleri kullanımı da değişiklik oluşturur. Çünkü her işletme bu sistemler içinde yer alan her bölüme ihtiyaç duymayacaktır. Nicel ve nitel sınıflandırma sırasında işletmeler bazı kıstaslara göre belirli bir sınıf içerisine girer. Örneğin, nicel sınıflandırma yapılırken,
Genel bir terim olarak muhasebe, her işletme için temel ihtiyaçlardan birini oluştururken, sıklıkla karıştırılan kavramlar ön muhasebe ve genel muhasebe olmaktadır. Ancak bu iki kavram birbirinden tamamen ayrı ve farklı noktaları barındırır. Bir işletme içerisinde genel muhasebe gerçekleştirilmesi yasal bir zorunluluk oluşturmakla birlikte dışa dönük bir yapıya sahiptir.
İşletmenin kendi içerisinde gerçekleştirilen muhasebe işlemleri kapsamında öncelikle ‘Ön muhasebe nedir?’ sorusunun cevaplanması gerekir. Bu işlem kapsamında işletmenin banka hesapları, cari hesabı ve kasa hesabı takip edilir. Fatura işlemlerinin sağlanması, personel maaş bordroları, stokların izlenmesi ve menkul kıymetlerin takip edilmesi bu muhasebe işlemleri içerisinde bulunur.
E-ticaretin yaygınlaşması ve pek çok işletmenin sanal mağazalarını hayata geçirmesiyle birlikte Landing Page, yani karşılama sayfasının önemi daha da arttı. Bu blog yazımızda Landing Page nedir, hazırlık yaparken nelere dikkat edilmeli gibi sorulara cevaplar veriyoruz. Tüketicilere doğru şekilde ulaşmanın ve onları kazanmanın önemli bir basamağı olan Landing Page hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için bu blog yazımızı okuyabilirsiniz.
Günümüzde ticaret üretim maliyetlerinin artması sebebiyle yerini ürün odaklı yönetime değil, müşteri odaklı yönetime bırakmıştır. Müşteri odaklı satışa yönelen firmalar için pazarlama kanallarını etkin yönetmek, sektörlerine daha yakın olmak, değişimleri sürekli takip etmek, müşterilerinin talep ve isteklerini anlayarak ürün veya hizmetlerini geliştirmek işlerini büyütebilmeleri için önemli bir rol oynamaktadır. İşletmeler stratejilerini geliştirerek müşteri odaklı yönetime CRM (Customer Relationship Management) Müşteri İlişkileri Yönetimi yazılımı ile geçiş yapabilirler.
Proje verilen bir hedefe, belirlenen süre içinde, verimli ve uygun bir şekilde ulaşabilmesi için iş gücü, malzeme vb. kaynakların yönetimi, tahsisi ve zamanlama sürecini kapsamaktadır.
Proje yönetimi ise kaynakların etkin kullanılması, belirtilen takvimlerde yürütülmesi ve tamamlanması sürecidir. Firmalar proje yönetimi yazılımları ile organizasyon ve planlamalarını yapabilirler.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından firmaların muhasebesel işlemlerini günümüz teknolojisi ile buluşturarak çevreci bir yaklaşım ile yapılan düzenlemelerden biri olan e-devlet uygulamaları firmaları büyük bir külfetten kurtarmıştır. Böylelikle firmalar fatura, defter, irsaliye gibi işlemlerini elektronik ortamdan gönderebilir, arşivleyip, saklayabilir hale gelmiştir.
19 Ekim 2019 tarihli ve 30923 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 509 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile e-Fatura ve e-Arşiv uygulamalarına geçme zorunluluğu yayımlanmıştır.
Kağıt müstahsil makbuzu ile aynı hukuki geçerliliğe sahip olan E-Müstahsil Makbuzu, defter tutan çiftçilerin veya toptancıların, defter tutmayan çiftçilerden satın aldıkları ürünler karşılığında düzenledikleri ticari belgelerdir. E-Dönüşüm uygulamaları ile birlikte kağıt olarak düzenlenen müstahsil makbuzu da elektronik ortama taşındı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen usul ve esaslara göre elektronik ortamda düzenlenmesi, muhafaza edilmesi, ibraz edilmesi ve raporlanması süreçlerine E-Müstahsil Makbuzu Uygulaması denilmektedir.
Mükellefler, E-Müstahsil Makbuzu Uygulamasından;
Yaşadığımız dönem artık “dijital çağ” olarak adlandırılmakta. Ekonomik, kültürel ve sosyal alanlardaki çeşitli değişimler ile birlikte günümüzde sektörlerin ve ülke ekonomilerinin itici gücüne dönüşen dijitalleşme hayatı kolaylaştırırken, bilgiye hızlı erişim olanağıyla kurumlar için de sayısız fırsatlar sunuyor.
Bu dijital çağda birçok işletme, günlük çalışma hacmini arttırmak ve verimliliğini geliştirmek adına dijitalleşme sürecine giriyor. 20 sene öncesinin ihtiyaçları ile günümüzün ihtiyaçları oldukça farklı ve geçmiş yıllarla kıyaslarsak bugün teknoloji, hayatımızın her alanında olumlu etkileriyle daha güçlü hissediliyor. Dijital dönüşüm günümüzün ihtiyaçları ile giderek değişim ve gelişim göstermeye devam ederken, dijitalleşen işletmelerde verimlilik ve tasarruf operasyonel süreçlerin çok daha anlaşılır ve hızlı bir hale gelmesine olanak tanıyıp üretim ve kârlılıkta sürekliliği sağlıyor.
Günümüzde hızla gelişen teknolojik gelişmeler veriye yönelik tehditleri de beraberinde getirmektedir. Firmalar için en önemli ticari varlık olan bilgi, iş dünyası için stratejik önceliklerinden biri haline gelmiştir. Bilgi güvenliğini düşünen firmalar sahip oldukları bilginin korunması için önlemler alarak bunun için önemli yatırımlar yapmaktadır.
Firmalar ürünlerine, iş süreçlerine, pazarlama stratejilerine ve müşterilerine yönelik her türlü bilgiyi koruyabildikleri ve kullanabildikleri ölçüde rakiplerine göre daha avantajlı ve başarılı sonuçlar elde edebilir.